FANtv-nl-logo-mobile

Zonnebloemen in huis en op het terras

Zonnebloemen kunnen met recht 'zonnekoningen' genoemd worden. De grote bloemen zijn echte zonnetjes in huis. Of buiten op de tuintafel.

Het zal niemand verbazen dat de zonnebloem symbool staat voor onder meer vitaliteit en levenslust. Dat straalt deze vrolijke bloem volop uit. Met de bloemen wordt het binnen net zo fris en groen als buiten. Veel groene tinten en natuurlijke materialen worden gemengd met vrolijke zomerbloemen.  Meer zomer in huis kan bijna niet.

Zon
Zonnebloemen lijken niet alleen op kleine zonnetjes, ze hebben nog meer met elkaar gemeen. De wetenschappelijke naam voor zonnebloem is 'Helianthus' wat zon (helios) en bloem(anthos) betekent in het Grieks. Ook staan ze erom bekend dat ze -wanneer ze nog in de knop zitten- de beweging van de zon volgen. Vandaar ook de Franse naam 'tournesol'. In een hoge vaas zijn een aantal zonnebloemen blikvangers op zichzelf. Daar heb je eigenlijk niets meer bij nodig. Maar ze combineren ook prachtig in kortere boeketten met andere zomerbloemen als Veronica, Gerbera's en siergrassen.

Oorspronkelijk komen zonnebloemen uit Noord-Amerika waar de indianen ze gebruikten als basisvoedsel. Zonnebloemen zijn namelijk niet alleen mooi en sterk, ze zijn ook nog eens multifunctioneel. Vooral in Frankrijk en Griekenland kom je ze velden vol tegen, met name voor de pitten en de zonnebloemolie die daarvan geperst wordt. Maar het is ook zeker waard om even te stoppen voor het prachtige plaatje. Eenmaal thuis hou je dat heerlijke vakantiegevoel met een fraai boeket op tafel.

Tags: bloemen,