FANtv-nl-logo-mobile

Naar buiten met de Cyclaam

Nu het seizoen voor de aanschaf van de meeste buitenplanten grotendeels voorbij is, start het buitenseizoen voor de cyclaam.


Wie de mode volgt, heeft het allang gezien: de cyclaam is helemaal hip. Niet alleen binnenshuis zijn cyclamen leuk; juist ook op het balkon of terras voelen ze zich prima thuis en geven ze een echte zomerse sfeer. Naar buiten dus met die cyclamen!Kleur!
Cyclamen zijn er in vrijwel alle tinten; van wit, naar roze, naar rood en donkerpaars. Van knalkleuren tot pasteltinten. De bloemen steken eigenwijs de lucht in alsof ze zich zo lang mogelijk willen maken. Naast de bloemen heeft de cyclaam ook nog eens mooi hartvormig blad met een prachtige tekening. Hang wat cyclamen in kleine roestvrijstalen emmertjes of felgekleurde mandjes kris kras over het balkon. Wanneer je een grotere pot hebt, combineer dan de grotere cyclamen met mini's. Het pittige plantje is er namelijk in verschillende maten. Plant bijvoorbeeld een toef grote paarse cyclamen in het midden van een stoere betonlook pot, met rondom lichtroze minicyclaampjes. Zo zijn er volop mogelijkheden om met cyclamen de meest leuke creaties te maken.


Mediterrane sfeer
Cyclamen komen oorspronkelijk uit het Middellandse-Zeegebied. Die mediterrane sfeer kun je ook eenvoudig op je eigen balkon of terras creëren. Zorg er wel voor dat je cyclamen niet pal in de zon zet en dat de potgrond niet helemaal uitdroogt. Het zijn echte doorzetters, want wanneer je de uitgebloeide bloemen weghaalt, kunnen ze wel doorbloeien tot aan de eerste vorst. Zo geniet je van een najaar bomvol kleur! Cyclamen zijn ook prima binnen te gebruiken. Dus wanneer je het buiten te koud vindt, dan geniet je binnenshuis verder.


Verrassend buiten
'Verrassend buiten' is een thema met in de hoofdrol drie bijzondere planten, te weten de uitbundige Betulia, de kleurige Kalanchoë en weer helemaal hip; de Cyclaam. Bijzonder aan deze planten is dat ze alle drie zowel binnen als buiten prima hun mannetje staan.

Vergelijkbare artikelen