FANtv-nl-logo-mobile

Creatief met oude en nieuwe meubelstukken

Niet iedereen kan zich een nieuw interieur permitteren. Je kunt dan een combinatie maken tussen oude en nieuwe meubelstukken.Het is handig om een uitgangspunt te zoeken en daar de rest van je inrichting op te baseren. Je kunt denken aan een kostbaar stuk, een bepaalde kleur of een specifiek thema. Er zijn natuurlijk geen vaste regels voor het combineren van oud en nieuw maar het kan wel handig zijn een paar richtlijnen te volgen.


Bezit je redelijk wat antieke meubels en zou je bijvoorbeeld de woonkamer moderner willen hebben, dan is het verstandig om keuzes te maken. Neem één of twee dierbare stukken en maak deze tot een eyecatcher in je interieur. Gebruik voor de omgeving lichte en koele kleuren en je zult zien dat de antieke stukken net dat beetje warmte toevoegen dat je interieur nodig heeft. Voeg daarbij nog wat moderne meubelen en accessoires toe en voilá... je hebt een totaal ander interieur met jouw favoriete stukken.


Wil je juist dat kleur de uitstraling bepaalt, dan kun je kiezen voor een accentkleur op de wanden. Dezelfde kleur kun je dan weer in de accessoires terug laten komen, maar wees niet overmoedig want te veel lijkt al snel rommelig. Kies dan voor meubelen met een neutrale kleur. Je kunt het geheel natuurlijk ook omdraaien, de wanden en vloeren rustig houden en juist de meubelen en / of accessoires in opvallende kleuren nemen.Als je voor een bepaald thema kiest is het meestal een stuk makkelijker, je hoeft je dan niet aan één kleur te houden. Het gaat dan om de combinaties die de sfeer bepalen. Twijfel je of een bepaald meubelstuk wel in dit thema thuis hoort, dan kun je het een ander uiterlijk geven door het te verven of ander knopjes of pootjes te gebruiken. Zo kun je alles bij de desbetreffende sfeer laten passen.


Probeer niet te veel in een woonkamer te zetten. Als je antieke stukken met hedendaagse meubelen wilt combineren heb je maar een paar mooie dingen nodig, anders oogt het rommelig. Om de lijnen van je meubels extra te benadrukken is het verstandig de wanden sober en licht te houden.


En tot slot, we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: doe meubels en accessoires weg op het moment dat ze niets meer aan je interieur toevoegen..


Vergelijkbare artikelen