FANtv-nl-logo-mobile

Vlammende vuurpijlen

Soms kom je bloemen tegen die zo anders zijn, dat je wel stil moet blijven staan om even te kijken. Vuurpijlen -ook wel 'Kniphofia' genaamd- zijn van die bloemen.


De vele bloemetjes op de steel lopen van geel naar donker oranje en geven een vlammend effect. De vergelijking met een vuurpijl ligt direct voor de hand! Door zijn bijzondere vorm, kleur en naam past hij uitstekend bij de vrolijke herfsttrend 'Animated colours'.


Vrolijk
Voor mensen die van vrolijke kleuren en vormen houden, is de vuurpijl weer eens wat anders dan anders. De vuurpijl is een echte seizoensbloem die vooral in de zomer en in het najaar verkrijgbaar is. Wanneer je dus niet van 'standaard' houdt, is dit een aanrader. Vooral op plekken met veel kleur, zoals speelhoeken of kinderkamers, creëer je met kleine rode of oranje vaasjes met één of twee bloemen al een bijzonder effect.


Vuurwerk
Kniphofia's komen van oorsprong uit het warme Zuid Afrika. Bij ons kom je ze ook wel eens tegen in de tuin, want daar overleven ze wanneer het 's winters niet al te streng vriest. Met vuurpijlen kun je uiteraard ook prachtige boeketten samenstellen. Vanwege hun langgerekte vorm, steken ze prachtig boven andere bloemen uit.Met andere fel rode, oranje en gele bloemen, zoals gerbera's of chrysanten kun je een warm boeket samenstellen. Ook samen met de lange pluimen van de Celosia en knalgele bollen van de Craspedia, wordt het een opvallend boeket van vormen en kleuren dat er echt uitknalt. Dat is pas vuurwerk!

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl