FANtv-nl-logo-mobile

Van huiselijk tot kunstzinning

Het najaar is aangebroken. De trend buitenleven wordt ingeruild voor huiselijk en kunstzinnigheid in het interieur. Wat is de woonmode voor de komende maanden?Huiselijk
Opvallend is dat steeds meer interieurs een 'normale' alledaagse uitstraling krijgen, met een huiselijke sfeer. De inrichting lijkt te bestaan uit een bij elkaar verzameld geheel van oude en nieuwe meubelen. Decoreren gebeurt met gewone dagelijkse gebruiksartikelen, zoals tafelkleden, theedoeken, pannen en servies. Bewust stylen voor de show, iets wat al jarenlang een trend is, wordt hierbij achterwege gelaten.


Bron: Perscentrum Wonen

We brengen veel meer tijd met elkaar door en het interieur verandert voortdurend door de persoonlijke dingen die je om je heen hebt. Nieuw design heeft een eenvoudige vormgeving en wordt gecombineerd met oude spullen die zijn opgeknapt op of een nieuwe manier worden hergebruikt.


Het aanschaffen van tweedehands producten is hip en getuigt van een milieubewuste levensstijl. Bij deze 'supernormale' trend draait het om dingen die het dagelijkse leven makkelijker, beter en mooier maken. Originaliteit, vrolijkheid en een folkloristische mix van kleuren en natuurlijke materialen zorgen voor een frisse jonge look.

Kunstzinnig
De tegenhanger van de huiselijke trend is 'design is kunst'. In de woonmode van 2004/2005 werd deze ontwikkeling al gesignaleerd, maar hij neemt in 2007 steeds grotere vormen aan. Ontwerpers krijgen celebrity-status en designobjecten worden op veilingen verhandeld als ware kunstwerken. Ook betaalbaar design dat in limited edition gemaakt wordt, is populair en blijkt net als kunst in waarde toe te nemen.

Bron: Perscentrum Wonen

Het interieur heeft de uitstraling van een galerie, waarbij objecten los in de ruimte staan. Vitrines, open kasten en consoles worden gebruikt om de spullen die gezien mogen worden te exposeren.


Daarnaast vertaalt kunstzinnig zich in een fantasierijke woonsfeer: sprookjesachtig, creatief en experimenteel. Je ziet elementen uit de beeldende kunst terugkomen in bijvoorbeeld lampen in de vorm van paarden en konijnen met een kap op het hoofd. Sculpturale vormen worden zelfs doorgevoerd in de kinderkamer. Illustraties en tekeningen worden gebruikt als kunstwerken. Net als wandschilderingen en zelfs mozaïekpanelen met daarop fotokunst afgedrukt.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl