FANtv-nl-logo-mobile

Wellness trend: voel je fit

In de tijd van gezond eten en veel bewegen, is je accu meer leeg dan vol en waar kun je die nu beter opladen dan thuis? Wellness is dé trend!Wellness staat voor alles wat te maken heeft met een gezonde en bevredigende leefwijze. Het is een begrip dat van toepassing is op alles wat je doet. Van de manier waarop we eten, bewegen en slapen tot en met wat we doen als werk en hoe we onze vrije tijd invullen.


Door meer aandacht te besteden aan de inrichting en sfeer in huis, merk je al snel het verschil. Vooral de slaapkamer en badkamer zijn de leefruimtes bij uitstek geschikt om weer helemaal 'tot jezelf te komen'. De badkamer is al geruime tijd geleden herontdekt als ideale plek om weer op krachten te komen. Al eeuwen weten mensen uit de meest uiteenlopende culturen hoe ontspannend en helend een bad kan zijn. De positieve effecten van een bad zijn groot en kunnen met de moderne whirlpools of massagebad nog aanzienlijk worden vergroot.Naast een bad zijn stoomcabines de nieuwe hype in de badkamer. In de nieuwste versies is het niet alleen maar zweten maar worden alle zintuigen geprikkeld met water, geur, geluid en licht. Je kunt erin liggen, zitten of staan, een stoombad nemen, kiezen voor een massage- of regendouche, ontspannende geuren ruiken en naar je favoriete muziek luisteren.


Je kunt de kwaliteit van het leven natuurlijk ook verbeteren via fysieke inspanning, ontspanning door inspanning. Fitheid en gezondheid staan centraal bij alle programma's in de sportscholen maar kunnen met alle mogelijkheden nu ook thuis nagestreefd worden. De voordelen van een dergelijke levensstijl zijn dat je meer energie hebt om de uitdagingen van het dagelijkse leven aan te kunnen.
Er is veel fitnessapparatuur op de markt voor thuisgebruik. Je kunt in je eigen tempo, op ieder gewenst moment en in de privacy van je eigen huis trainen. De nieuwste apparatuur die speciaal voor thuis is ontworpen, oogt modern en doet geen afbreuk aan de sfeer. Zo krijg je meer zin om je conditie te verbeteren door dagelijks thuis te trainen.

Vergelijkbare artikelen