FANtv-nl-logo-mobile

Nieuwe meubeltrends

Het najaar is de periode om je huis weer eens een nieuwe uitstraling te geven. Wat zijn de meubeltrends voor de komende tijd? Meubels met een verleden hebben de toekomst!


Klassiek is hip
Klassiek is helemaal hip en trendy. Combineer een barokke oren fauteuil, een pompeus hemelbed of klassieke chaise longue met moderne elementen. Werk ze af met vernieuwende materialen en de hippe kleuren van nu. Denk aan een modieus glimstofje met een knalroze gelakt frame. Je kunt ook gaan voor een lange eettafel met comfortabele fauteuils in kleuren zoals roze, paars en blauw.

Zwart vs. wit
De harmonie tussen zwart en wit is weer helemaal terug van weggeweest. Zwart doet het vooral goed als meubelkleur (leer, stof en lak), maar ook lampen, gordijnen, decoratieve behangsels, karpetten en dekbedden in voornamelijk zwart zijn ook in trek. Ook streepstoffen bieden volop mogelijkheden. De kleur wit zie je van witte glanslak tot white wash hout. Zwart kun je combineren met mooie accenten zoals zilver en goud. Een glazentafelblad en zelfs het rookglas uit de seventies is weer helemaal actueel.


Boeddha's
De tegenhanger van al dat glitter en glamour is de Oosterse levensfilosofie. Het jaar 2007 wordt het jaar van Boeddha. Sla ze maar in. Beelden, schilderijen, sierkussens met Boeddha-afbeeldingen zijn een must. China en het Oosten vormen een belangrijke inspiratiebron. Houten buffetkasten met Chinees beslag en Chinese tekens voor het servies. Chinees houtsnijwerk in de vorm van schalen en vazen. En niet te vergeten de opkomst van bamboe. Vloeren, kasten en stoelen het is allemaal van bamboe.


De absolute must haves:  • Chaise longue

  • Kroonluchters

  • Sidetable met daarboven een spiegel

  • Hoge dressoirs en vitrinekasten

  • Barkruk met een hoge bartafel

Combineer de absolute must haves met trendy kleuren en materialen.

Vergelijkbare artikelen