FANtv-nl-logo-mobile

Behangtrends, grote motieven

In het interieur zien we op dit moment een explosie van trends en stromingen! Dit komt ook terug op het gebied van behang.Trends
Eén van de belangrijkste trend in behang is het gebruik van grote motieven. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk één motief op je hele muur te plakken. Zo tover je een wand om tot een enorm kunstwerk, met een reusachtige paardenbloem, een prachtige rode roos, het watereffect van een zwembad, maar ook met afbeeldingen die doen denken aan het posterbehangdie uit de jaren zeventig. Deze 'kitscherige' afbeeldingen zijn tegenwoordig weer helemaal hip!


Ornamentele dessins
Ornamentele dessins en medaillons blijven actueel. Deze motieven zijn niet alleen mooi in een klassiek interieur, maar ook goed toepasbaar in een meer modern interieur. Mooi is ook het behang waar veelvuldig gebruik is gemaakt van metallic accenten en een suèdelook techniek. Dit geeft het behang een bijzonder luxe uitstraling.

Je ziet ook behang dat geïnspireerd is op etnische invloeden. De dessins in warme aardetinten doen direct denken aan de Afrikaanse binnenlanden, terwijl de dessins in vrolijke frisse kleuren onlosmakelijk verbonden zijn met het swingende Latijns-Amerika. Dat mode en woonmode steeds meer met elkaar verweven raken, wisten we al. Dessins zoals Burberry-achtige ruiten, pied-de-poule, grafische bloemen, paisley's en de structuur van tweed, zie je rechtstreeks van kleding op gordijnstoffen en behang geprojecteerd. Behang voor de ware fashionata dus!


Behang in hallen
In de twee hallen speelt behang een belangrijke rol. In de ene hal is gekozen voor het zogenaamde smartpaper behang met een groot dessin in rood en zwart. Het voordeel van smartpaper is dat het, door gebruik van een non-woven vlies in plaats van papier, niet alleen veel sterker is, maar vooral dat het behangen veel eenvoudiger is geworden. Je hoeft nu alleen maar de lijm met een roller aan te brengen op de wand en je kunt het behang daarna direct op de muur aanbrengen.


  


In de andere hal zit een behang met een prachtig barokmotief in diverse grijstinten. Dit is een sterk vinylbehang dat heel makkelijk afwasbaar is.


Gebruikte materialenBehang
  Wallpower Ivy 360411 8 banen, totaal 3,72 meter breed x 2,8 meter hoog 
  € 289.00 Eijffinger
  Flo 360620 per rol € 27.95 Eijffinger
 

Prijswijzigingen voorbehouden

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl