FANtv-nl-logo-mobile

Winterwitte rozen

Of wit een echte 'kleur' genoemd mag worden, is omstreden. Maar hoe dan ook, witte bloemen geven een prachtig accent in de wintermaanden. De kleur van sneeuw en kou.


De kleur van nederigheid en eenvoud. De kleur van 'stille nacht' en witte kaarsen. Maar helemaal wit is de wintertrend niet. Deze winter mag er aan de boeketten wel wat glitter en glamour toegevoegd worden. De kleurschakeringen van geslepen glas, paarlemoer of kleurrijke veren komen extra goed uit tegen de achtergrond van bijvoorbeeld witte rozen met Lisianthus of anjers. Een elegante vaas maakt het plaatje compleet.
Rozen
Vrijwel alle kleuren rozen hebben een symbolische betekenis. De liefde voor de rode roos is uiteraard de meest bekende. De witte roos zegt 'vertrouw me' als blijk van onschuldige liefde. Rozen zijn al eeuwen oud. Zo'n vijfduizend jaar geleden werden ze al in Azië gecultiveerd en in de Griekse oudheid zijn er legenden waarin rozen centraal staan. De Romeinen hadden ze al in de tuin en baadden in rozenblaadjes. Witte rozen hebben een pure uitstraling. In combinatie met de witte Lisianthus krijgt het boeket echter een wat lossere uitstraling. Laat de bloemen in laagjes boven elkaar schikken, waardoor het boeket groter lijkt. Bindt de stelen met een breed lint stevig tegen elkaar en laat het boeket nonchalant tegen de rand van de vaas leunen.


Glamour
Witte bloemen worden deze winter versierd met glitter en glamour. Met speciale bloemenlijm kun je de bloemen zelf van wat 'bling bling' voorzien. Maar ook veren, parels en pluimen in het boeket geven een sfeer van de jaren twintig. Twee kleine boeketjes naast elkaar geeft een extra effect. Voor de nodige rust in alle glamour is het dan wel belangrijk de kleurstelling van de boeketten gelijk te houden.

Vergelijkbare artikelen