FANtv-nl-logo-mobile

Klassiek wonen in 2007

Een kroonluchter boven de eettafel en de muur behangen met een klassiek dessin, dat is het interieur in 2007!


Het effect van het zorgvuldig decoreren van je huis met rijke stoffen, zacht tapijt, oosterse kleden, elegante meubels en kleurrijke lampenkappen wordt herontdekt. Het is eigenlijk alleen een kwestie van durven. Hippe ontwerpers zorgen ervoor dat het zeker niet ouderwets wordt. Trendy is bijvoorbeeld de combinatie van zwart met wit in de basis en bloedrood als accentkleur.

Bron: Perscentrum Wonen

Er wordt geëxperimenteerd met metallics in zilver, koper en goud. Een klassiek buikkastje krijgt een andere uitstraling zodra het bekleed is met een knalroze fluwelen coating. Opa's oorfauteuil wordt ingeruild voor een witte loveseat en de hocker bekleden we met een glanzende glamour velvet. Er zijn genoeg manieren om klassiek te combineren met modern, waardoor een eigentijds interieur ontstaat.


Nieuwe stoffen en behang
Bij de inrichting van het klassieke interieur worden om te beginnen stoffen en behang voor ramen, wanden en meubels geselecteerd. Kies voor een beperkt aantal basiskleuren en accentkleuren die je overal laat terugkomen. Voor een luxe uitstraling is het van belang dat de gordijnen in het klassieke interieur altijd worden gevoerd. Hierdoor vallen de gordijnen mooier, hebben ze een extra isolerende werking en zorgen ze voor een betere akoestiek.Vooral in een hoge ruimte is een lambrequin (stoffen kap) een goede manier om het plafond minder hoog te doen lijken en de raamdecoratie nog chiquer en statiger te maken. Een donkergekleurd behang met een 'uitvergroot' klassiek dessin geeft een spectaculair effect zonder dat het te schreeuwerig wordt.


Met één sfeerlamp kom je er niet
Het lichtplan is voor het klassieke interieur zeer belangrijk. Kies een staande leeslamp voor bij de leesfauteuil, twee lage schemerlampen voor op de sidetable en een decoratief kapje voor op de schouw. Boven de eettafel is de kroonluchter favoriet. Steeds populairder is het om een eigen lamp van stof te laten maken. Je kunt staande sfeerlampen, wandlampen, en hanglampen zelf ontwerpen.


Mooi zitten
Velours (of fluweel) is dé trendy stof om meubels mee te bekleden. In allerlei leuke variaties is het verkrijgbaar, van glamour velvet tot prachtige linnen, zijde en katoenen stoffen waar een fluweel patroon op is gedrukt.


Ga kamerbreed
In de klassieke woontrend wordt natuursteen en hout gecombineerd met kamerbreed tapijt en oosterse kleden. Er gaat niets boven het comfort en de warmte van tapijt.

Vergelijkbare artikelen