FANtv-nl-logo-mobile

Speciaal tapijt op de trap

Wil je tapijt op de trap? Het ziet er leuk uit en is lekker warm aan je voeten. Maar let wel op als je tapijt aanschaft, want niet elke soort is geschikt om een trap mee te bekleden.

Er zijn veel mogelijkheden voor het bekleden van een trap. Zo kun je ervoor kiezen om linoleum neer te leggen, de trap te schilderen of te laten bekleden met tapijt. Tapijt is om een aantal redenen zeer geschikt voor trappen.

 

Voordelen
Doordat tapijt het geluid van het lopen op de trap dempt, heb je minder last van herrie. Ook is de kans dat je uitglijdt minder groot. Tapijt heeft een stroef oppervlak en dat zorgt voor een betere grip dan bij onbeklede trappen. Die zijn vaak glad en daardoor gevaarlijk. Kies je voor tapijt, kies dan een soort dat speciaal bestemd is voor trappen.

PIT Systeem
Aan de hand van het PIT-systeem, het Product Informatiesysteem Tapijt, kun je zien welke soort tapijt geschikt is voor op de trap. Bij het uitzoeken van tapijt moet je letten op twee symbolen.

 

 

Als het symbool voor trappen/wonen of het symbool voor trappen/werken op het tapijt staat, kun je er vanuit gaan dat het tapijt voldoet.

Tags: vloerbedekking, tapijt, trap, hal