FANtv-nl-logo-mobile

Vrolijk Pasen met bloembolletjes!

Net als Kerst is ook Pasen een familiefeest waar de nodige aandacht aan besteed wordt. Het is zo'n moment om gezellig met familie of vrienden te ontbijten of brunchen. Maar hoe krijg je nou een leuke paassfeer in huis?


Er zijn veel mogelijkheden om het huis in de juiste Paassfeer te brengen. Bij Pasen past ook de lente. Dit betekent dat je naast de Paashaas, geschilderde eieren en paastakken ook van die leuke bloeiende bolletjes-op-pot kunt neerzetten. Gele narcissen of tulpen maken de paassfeer aan de ontbijttafel compleet. Vrolijk pasen!

Paaskleur geel
Waarom is de paaskleur eigenlijk geel? Het ei is in veel culturen een symbool van oneindigheid en vruchtbaarheid. Vandaar dat (ei)geel de symbolische paaskleur is. Naast eieren zijn er diverse andere symbolen van toepassing op het paasfeest. Zoals paasbrood, kronkel- en palmtakken, kuikentjes en lentebloeiertjes.


Ook de paashaas past in de symboliek van vruchtbaarheid, lente en nieuw leven. De haas zelf legt uiteraard geen eieren. Vogels gebruiken echter soms een verlaten hazenleger als nest. Kinderen gaan al generaties lang op zoek naar deze 'paashaaseieren'.


Paasbolletjes
Pasen is een echt lentefeest en het symbool van nieuw leven. Wanneer je iets extra's in het interieur wilt doen, dan passen lentebloeiertjes daar perfect bij. Denk daarbij ook eens aan het 'Kievitseitje'. Dit elegante bloeiende bolletje is een verrijking van het paasinterieur en dankt haar Nederlandse naam aan het gespikkelde blad.


Bolletjes-op-pot zijn in de paasperiode ook vaak kant en klaar verkrijgbaar in potten die de vorm hebben van een eierschaal of paashaas. Ook kun je heel eenvoudig zelf een paassfeer creëren met een sfeervolle schaal, bloeiende bolletjes en wat takken uit de tuin. Hou je niet van een overdadige paassfeer, zet dan alleen een schaal gele lentebloeiertjes neer, voor een subtiel accent.

Vergelijkbare artikelen