FANtv-nl-logo-mobile

Vrolijk in de zomer

Zomer staat voor vrolijke kleuren. Knalgeel, tomaatrood, grasgroen en kobaltblauw. Maar ook zwart en wit komen terug in de vrolijke zomerse designtips die we hier voor je op een rijtje zetten.

Circus
De circustrend zorgt in de zomer voor veel vrolijkheid. De felle kleuren en opvallende dessins laten je al snel denken aan sterren, jongleerballen en clowns. Door echte circusattributen zoals kwasten, opmaakspiegels, kegels en kisten in je huiskamer te plaatsen krijg je het echte circusgevoel. Dit zorgt niet alleen voor een vrolijke uitstraling van je woonkamer, maar je krijgt ook een erg originele inrichting.

De basiskleuren van deze stijl zijn zwart en wit, maar kanariegeel is toch de leukste zomerkleur. Samen met grasgroen, kobaltblauw en tomaatrood ontstaat een erg vrolijk geheel. Naast die vrolijke kleuren zijn het de ronde vormen de circustrend zijn vrolijkheid geven.

 

  

 

IJspaleis
Ben je niet zo van de felle kleurtjes, dan kun je ook voor de kristallen woontrend kiezen. Deze zakelijke, maar toch sexy inrichting bereik je door wit- en zilvertinten te gebruiken. Accessoires in aluminium en chroom vullen dit goed aan.

 

Voor een frisse look kun je gerust blauw gebruiken. Door blauwtinten te gebruiken creëer je een veel frisser effect dan met zwart. De strakke, steriele ruimte komt door het blauw tot leven en zorgen voor de nodige sfeer.

 

Om je de strakke inrichting te doorbreken kun je het beste een plant neerzetten. Kies bijvoorbeeld voor de Spatyfillum. Dit is een erg strakke plant en past met zijn witte bloemen perfect bij deze woonsfeer.

 

  

 

Woestijn
In de woestijnstijl gebruik je veel natuurlijke kleuren. Hiermee creëer je een warm interieur waarin je goed kunt relaxen. Kies voor de aankleding kleden die met natuurlijke kleurstoffen zijn geverfd. Zo krijg je een natuurlijk verweerde look. Als je de muren aanraakt voel je de dieren. Het lijkt net alsof die zebra's, koeien en krokodillen daar echt hangen!

Dit zegt al genoeg. Alles wat met dieren te maken heeft is hot! Van huiden op de vloer tot huidprints op de muur. Door voor dierenprints te kiezen kun je de moderne zitkamer omtoveren tot een oosterse oase. Maak het helemaal compleet met kleine bijzettafeltjes van mangrovehout en geborduurde poefjes. Vergeet trouwens niet om een cactus in je inrichting te zetten, want wat is een woestijn nou zonder cactus?

 

  

 

Tropisch regenwoud
In deze woonstijl lijkt het net alsof je zelf in het regenwoud woont. Veel groen en een overvloed aan tropische planten, kamerbomen en kruidenplanten zorgen ervoor dat je jezelf in het tropisch regenwoud waant. Het maakt niet uit waar je deze stijl toepast. Buiten, binnen of op de veranda, met de stijl Greenhouse zorg je voor een jonge avontuurlijke, retro uitstraling.

In deze stijl kun je de kleur groen in allerlei tinten variëren. Denk er wel om dat als je een druk dessin op de vloer en op de wand hebt, dat je het beste één kleur kunt nemen voor de raamdecoratiestof. Kies een stof met een subtiele glans om het gordijn een rijke en luxe uitstraling te geven.

 

  
Foto's: Perscentrum Wonen

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl