FANtv-nl-logo-mobile

Mini design, maxi fun

Design voor kids is eindelijk volwassen. Het is een trend om naast de 'volwassen' versies ook mini-uitvoeringen voor kinderen aan te bieden.Veel populaire zitobjecten en fauteuils zijn er vandaag de dag in een kindervariant. Andersom kan ook: zo is de zitzak bij uitstek een item voor op de kinderkamer, maar inmiddels een volwassen meubel geworden; voor binnen én buiten. Iets nieuws en weer speciaal voor kinderen, zijn de ergonomisch voorgevormde zitzakken met bijvoorbeeld een kop en staart eraan.Rode draad
Kijken we naar de kinderkamers zelf, dan zijn die al lang niet meer kinderachtig te noemen. Het nieuwe toverwoord is lifestyle. Een thema kan handig zijn als rode draad. Zo dromen veel meisjes nog altijd van een prinsessenkamer in roze en paars. Voor jongens is op dit moment de camouflage-trend helemaal hot. Maar ook meer algemenere, zo je wilt 'volwassener' thema's bieden houvast. Denk daarbij aan sfeertrends zoals vintage, barok, naturel, Oosters en retro.


Accessoires en kleinmeubelen
Maar ook een neutrale kamer hoeft allesbehalve saai te zijn. Er zijn accessoires genoeg om de boel op te vrolijken. Simpel, snel en zónder de hoofdprijs te betalen. Keus genoeg: van nachtlampje tot boekenstandaard, van kitscherige fotolijstjes tot royale vloerkussens, van een multifunctionele poef tot kekke lamp, van een opvallende spiegel tot lekkere sierkussens. Accessoires met veertjes, pailletjes en kraaltjes passen perfect in de bling-bling trend. Ook groene planten in een felgekleurde pot brengen leven in de brouwerij. Een open vakkenkast is handig om allerlei 'dingen die niet weg mogen' in op te bergen. Zet er een paar leuke manden in van felgekleurd kunstsof of hout en de hele kamer vrolijkt er van op. Onder het mom: opgeruimd staat beter.


  


Dromen van draken
Nóg een truc voor een snelle metamorfose van de kinderkamer: kies een nieuw dekbedovertrek. Qua kleuren, patronen en thema's is er voor elke leeftijd wat wils: van lieve konijntjes voor de allerkleinsten, via bloemen en dolfijnen, paarden en draken tot strip- en TV-helden en popidolen waar tieners mee onder zeil kunnen. Zelfs slapen onder je eigen foto is tegenwoordig een mogelijkheid!


Pittige prints
Kinderkamers worden vrijwel altijd behangen. Laat je inspireren door digitaal fotobehang, met levensechte prints. Dieren, bloemen, landschappen, grafische prints of retro? Je hoort de vogels bijna fluiten en kunt de bloemen bijna ruiken. Een andere uitdaging zijn de nieuwe glitterverven: transparante muurverven, met kleine decoraties erin zoals glitters, parelmoer en glanspoeder. Voor – letterlijk – schitterende muren.


  
(Perscentrum Wonen)

Vergelijkbare artikelen