FANtv-nl-logo-mobile

Creëer een persoonlijke sfeer met behang

Met behang van nu is eindeloos veel mogelijk. En dat is mooi, want de sfeer van een kamer wordt voor een groot deel bepaald door de wand. Met behang krijg je de sfeer die je voor ogen hebt.Kies je bloemetjes, strepen, ruiten of stippen? Deze dessins zijn vandaag de dag helemaal in. Maar ook takjes, hertjes en vlinders kunnen zo op de muur. Of kies je voor grote motieven en glitter en suède texturen? Het kan allemaal. Helemaal nieuw zijn de interieurstickers. Deze zijn tegenwoordig zeer populair!


Persoonlijke sfeer
Met behang creëer je in een paar uur tijd je eigen persoonlijke sfeer. Het grote voordeel van behang is, dat je er decoratieve effecten mee kunt bereiken die met verf moeilijk te realiseren zijn.


  


Materialen
Het materiaal waarvan het behang is gemaakt, is bepalend voor de kwaliteit en de toepassingsmogelijkheden. Er is behang van papier, vinyl, non-woven vlies - ook wel Smartpaper genoemd -, glasvezel, gras en combinaties van deze materialen.


Elk materiaal heeft z'n specifieke voordelen. Zo is vinyl behang erg sterk, goed afwasbaar en zeer geschikt voor natte ruimtes. Met vliesbehang ofwel Smartpaper kan echt iederéén behangen. Want daarmee werk je makkelijk, schoon en snel: de muur insmeren met de juiste lijm, droge behangbanen erop aanbrengen, schuiven totdat patroon en naden perfect op elkaar aansluiten, aandrukken, onder- en bovenkant bijsnijden en klaar ben je! Bijkomend voordeel is, dat vliesbehang, bij gebruik van de juiste lijmsoort, zelfs jaren later eenvoudig droog te verwijderen is.


  


Interieuradviseur
Hou je van design, retro of juist romantisch? De interieuradviseur van je woonwinkel helpt je graag bij het maken va de juiste keuze voor je wanden. Hij rekent voor je uit hoeveel behang je nodig hebt en geeft uitgebreid advies over de benodigde materialen, het juiste gereedschap en hoe je het beste te werk kunt gaan.

Vergelijkbare artikelen