FANtv-nl-logo-mobile

Tapijt op de trap een sfeervol idee

De trap is vaak een ondergeschoven “kindje” in huis, je loopt er naar boven en beneden maar echt aandacht besteden hoe het er uitziet, gebeurt niet vaak niet.Je kunt je trap op verschillende manieren bekleden. Een 'beklede' trap geeft niet alleen een mooi plaatje maar is ook veiliger voor jezelf want je glijdt niet uit. Daarnaast heeft het ook nog eens een geluiddempende werking wat weer aan te raden is voor de buren.


Gestoffeerde trap
Tapijt is er in 1001 kleuren en kan door de uitstekende snij-eigenschappen, perfect worden toegepast op trappen. De variaties zijn groot, of in een kleur maar is het mogelijk ook fraaie decorranden een lopereffecten te creëren. Leuk idee: bekleed je 2 trappen en pas je een borderrand toe in het tapijt, laat die border dn doorlopen op de overloop. Zo krijg mooi een geheel.


  


Traploper
Weer terug van weggeweest is de 'traditionele' traploper die bevestigd wordt met roeden. Tegenwoordig zijn ze ook verkrijgbaar in zeer moderne varianten in uni-kleuren of met strepen. Ook in traproedes is volop variatie te vinden. Van de traditionele messingkleurige roedes tot gladde “RVS”-achtige gladde roedes. Een traploper geeft niet alleen de trap maar de gehele hal meer allure en uitstraling.


Traptreden
Een snelle en praktische oplossing op de trap zijn traptreden. De tapijttreden zijn eenvoudig zelf te leggen door de zelfklevende strip. Een ideale en snelle oplossing voor het dempen van geluid en het verhelpen van gladde treden, met name zeer goed toepasbaar op open houten trappen. Ook praktisch voor de zoldertrap.


  


…….. veilig
Niemand staat er zo bij stil. Maar toch is er nóg een goede reden voor de aanschaf van tapijt. Tapijt is stroef. En dat betekent dat het risico van uitglijden een stuk kleiner is dan op een gladde vloer. Een ieder heeft daar baat bij, zeker voor senioren is een stroeve ondergrond een belangrijk argument voor de aanschaf van zachte vloerbedekking. Wie stokken of een looprek als hulpmiddel gebruikt, is het meest gebaat bij kortpolig tapijt. Dat schuift gemakkelijk waardoor je niet blijft 'haken', maar is toch stroef genoeg.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl