FANtv-nl-logo-mobile

Hollands Kerstfeest

Familie en vrienden over de vloer, lekker eten en een kerstboom. Kerst is een periode van gezelligheid. Maar waarom niet eens anders dan anders? Het thema is Hollands Kerstfeest.

Bewoonster Jessica heeft de afgelopen jaren op kerstavond een feestje bij haar thuis gegeven. Ook dit jaar gaat dat weer gebeuren. Ze neemt zich ieder jaar voor om een kerstboom te kopen maar heeft dat nog steeds niet gedaan. Meer dan een klein nep boompje en wat andere accessoires komt ze niet.

  

Rood, wit, blauw en oranje
Om dit feestje een beetje op te vrolijken brengen we het huis van Jessica helemaal in kerstsfeer. Natuurlijk moet het wel een beetje gek, dus is het thema Hollandse Kerstfeest. Dit betekent veel rood, wit, blauw en oranje en natuurlijk typisch Nederlandse hapjes en gerechten. De kerstkalkoen maakt plaats voor het stamppot met worst en tussendoor eten ze geen chique hapjes, maar bitterballen.

Traditioneel
Natuurlijk zijn ook de traditionele elementen van Kerst terug te vinden, zoals een kerstboom, kerstballen, glitters, slierten, kaarsen, kaarten, nepsneeuw en sneeuwklokjes. Maar om het toch speciaal te maken zijn er veel leuke creatieve en decoratieve bedacht. Zoals: grote schaal met vogelzand en kaarsen, ballen met lint aan lampen en een grote vaas met takken en lampjes. Simpel uit te voeren maar wel heel opvallend.

 

 

Kerstboom met hout
Normaal staat een kerstboom op een houten standaard, in een mand of in een bak. Dit keer komt hij in een mand te staan die beplakt is met dunne plakjes hout. Omdat het deksel van de bak ook wordt beplakt, kan hij ook worden gebruikt als het geen kerst meer is. Het geheel wordt aangekleed met kaarsen. Ook de kandelaar wordt bekleed met stukjes hout, zodat het lijkt alsof de kaarsen zweven.

Kijk hierboven voor de foto's van het resultaat.

Tags: kerst, kerstdecoratie