FANtv-nl-logo-mobile

Tijd voor een spelletje?

Het wordt lente! Maar je kent Nederland, het weer kan zo omslaan. Heb je gepland om lekker in de tuin of in huis aan de slag te gaan? Jammer. Waarom speel je niet een leuk spelletje Monopoly?Door te onderhandelen, straten te kopen en een beetje geluk te hebben kun je heel ver komen bij Monopoly. Eigenlijk is het simpel. Het is de bedoeling om een monopoly te creëren. Je moet dus al het geld en de straten in handen zien te krijgen.Utrecht
Dit kun je doen door als een gek straten te kopen. Maar zonder geluk kun je niet winnen. Je weet namelijk nooit wanneer iemand negen of bijvoorbeeld elf of twaalf gooit. Toch kun je het geluk een handje helpen. De straten Neude, Biltstraat en Vreeburg uit Utrecht zijn namelijk een van de straten die een verhoogde winkans hebben.


Koop je deze straten, dan weet je bijna zeker dat je bezoek krijgt. Dit komt dat je vaak vertrekt vanuit de gevangenis. Bij drie keer dubbel gooien en als je de verkeerde algemeen fonds of kanskaart trekt kom je er terecht. Ook statistisch is de kans groter dat je bezoek krijgt op deze Utrechtse straten. Gooi zesendertig keer met de twee dobbelstenen en dan heb je vier keer 9, vijf keer 8 en vijf keer 6 gegooid. En dat is nou net wat je moet gooien om in Utrecht te komen.


Ons Dorp
Het lijkt niet de moeite waard om de straten van Ons Dorp te kopen, maar de waarheid is anders. Juist doordat het zo goedkoop is, is het rendement erg hoog. Je betaalt (hangt van je spelversie af) gemiddeld voor een hotel op deze twee straten maar 30000 gulden. En dat terwijl je bij een bezoek aan je hotel al snel 55000 gulden krijgt. Ook zorgen de twee kanskaarten ervoor dat 'je terug moet naar Dorpsstraat Ons Dorp'. Dubbel cashen dus!

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl