FANtv-nl-logo-mobile

Maak perfect ronde ijsblokjes

IJsklontjes. Je hebt ze in vele soorten en maten. Blokjes, driehoekjes en zelf in de vorm van colaflesjes. Als je altijd al ronde ijsklontjes had willen maken is dit jouw kans!IJsklontjes zijn onmisbaar als het warm is. In je drankje zorgen ze ervoor dat je toch een beetje afkoelt. Een ijsklontje maken is heel simpel. Water in de ijsklontjesmal, in de vriezer en wachten maar. Na een tijdje is het water bevroren en zijn je ijsklontjes klaar. Alleen heb je dan wel van die rechthoekige blokken. Een rond ijsklontje is een stuk moeilijker.


  


Apparaat
De verschillende grootten ijsklontjes ontstaan vooral doordat je nooit de mal precies vol krijgt. Of misschien valt er wel wat water uit, terwijl de mal in de vriezer staat. Met dit apparaat krijg je echt perfect ronde ijsballen. Het enige dat je moet doen is een blok ijs in het apparaat stoppen. Doordat het ijs langzamerhand smelt vormt het zich naar de mal in het apparaat. Op deze manier kun je allerlei verschillende soorten ijsballen maken. Tot veertig ballen per uur!


Niet alleen ijsballen
Maar als je denkt dat je alleen ijsballen maakt met dit apparaat, kom je bedrogen uit. Wat denk je bijvoorbeeld van een heus bierglas van ijs. Dan is je biertje pas echt ijskoud!


  

Vergelijkbare artikelen