FANtv-nl-logo-mobile

Snij brood in vorm

Ben je op vakantie geweest naar de Noordoostpolder, Salland of de Veluwe? Of woon je er? Dan is het des te leuker om je brood te eten van iets dat echt uit die omgeving komt.Brood eet je van een bord? Er zijn genoeg mensen die in plaats van een bord een broodplank gebruiken. Of gebruik het gewoon om brood te snijden. En waarom zou je dan zo'n saai ronde of vierkante plank nemen?Speciale broodplank
Een broodplank in de vorm van het gebied waar je woont of bent geweest is dan wel heel speciaal. Om het nog leuker te maken is de speciaal gevormde broodplank gemaakt van een boom die in het gebied zelf heeft gestaan.


Herkomst
De broodplank in de vorm van de Noordoostpolder is bijvoorbeeld gemaakt van een es uit de Noordoostpolder. De Salland-plank was vroeger een esdoorn in Salland en de Veluwe-plank vindt zijn roots in een Veluwse beuk.


Niet is de afwasmachine
De Nederlandse ontwerper wil je nog wel even waarschuwen. Het is namelijk niet slim om de broodplank in de vaatwasser te doen. Het beste is om de plank voor gebruik een keer te behandelen met olie en daarna met de hand te wassen. Gebruik dan alleen water. Benieuwd? Het designplankje is gewoon te koop, maar kost wel wat. Je moet per plank zeker rekenen op vijftig euro.

Vergelijkbare artikelen