FANtv-nl-logo-mobile

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën en lamellen zijn een zeer sfeervolle warme raamdecoratie. Een houten jaloezie is een natuurproduct, en dat zie je!

 

 

Dikker en zwaarder
Houten jaloezieën zijn dikker en zwaarder dan de aluminium en plastic varianten. Hou daar rekening mee als je heel grote raamoppervlakten van één enkel jaloezie wilt voorzien. Splitsen kan dan verstandiger zijn. Doordat hout dikker is, is er na het optrekken van de jaloezie ook meer meer ruimte boven het raam nodig. Bij een raam dat naar binnen open gaat kan dat wel eens een probleem zijn.

 

 

Vocht
Zoals gezegd, hout is een natuurproduct, en hout neemt vocht op. Dat maakt een houten jaloezie minder geschikt voor zeer natte ruimtes zoals een badkamer. Daar kun je beter kiezen voor een alternatief, zoals een jaloezie van hoogwaardig Polymeer. Deze kunststof kan heel erg op echt hout lijken.

 

 

Onderhoud
Houten jaloezieën en lamellen kun je  afnemen met een plumeau of met de stofzuiger met opzetborstel op een lage stand. Mochten de jaloezieën hier al te vuil voor zijn, gebruik dan een zachte licht vochtige doek.  de lamellen afnemen. Het gebruik van schoonmaakmiddelen wordt afgeraden, en maak de doek niet te nat, want een te hoge vochtigheid kan het hout laten werken.

 

 

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl