FANtv-nl-logo-mobile

Vouwgordijnen

Verwar vouwgordijnen niet met rolgordijnen. In gesloten toestand lijken ze er op, maar zoals de naam al aangeeft vouwen ze, in plaats van dat ze rollen. Bovendien zijn ze van gordijnstof.

Een vouwgordijn (ook blinds genoemd) is een raamdecoratie gemaakt van gordijnstof. Bij het omhoog trekken vouwt de stof zich in segmenten. Je kunt een vouwgordijn met en zonder baleinen bestellen. Men spreekt dan respectievelijk van Swissblinds en Romanblinds. De baleinen geven het vouwgordijn een strakker uiterlijk. Baleinen kunnen zowel aan de voorkant als aan de achterkant worden geleverd.

 

 

Vouwgordijnen worden vaak gebruikt als er geen ruimte is voor geplooide gordijnen. Het voordeel van een vouwgordijn is namelijk dat deze slechts weinig ruimte boven een vensterbank of verwarmingsradiator inneemt. Daarbij zijn ze bijzonder flexibel in het gebruik. Je kunt ze- zoals een rolgordijn - in een bepaalde hoogte vastzetten. Ook heb je de keuze tussen strak- en soepel-vouwende gordijnen, en vele kleuren en designs. Je kunt gerust stellen dat ze in ieder soort interieur passen.

 

 

Zo zijn er bijvoorbeeld voor klassieke interieurs de Austrianblinds. Deze zijn aan de onderzijde voorzien van ruche. Hoewel is in neergelaten staat recht, maar als je ze ophaalt ontstaat er een golvend wolkeneffect aan de onderkant.

Door de diverse stijlvolle uitvoeringen, afwerkingmogelijkheden en de verkrijgbaarheid in diverse kleuren, transparanties, fraaie dessins, structuren en naturelle stoffen is een vouwgordijn geschikt voor elk interieur.

 

 

Diverse modellen van Sunway
Één van de grootste merken vouwgordijnen is Sunway. Behalve de stofkeuze is het model vouwgordijn zeer bepalend voor de uitstraling. Hieronder enkele modellen die Sunway levert.

De modellen zonder baleinen (Romanblinds) hangen vlak en hebben een nonchalante uitstraling. Deze modellen komen goed tot hun recht bij soepele, lichtere stoffen.

De modellen met baleinen (Swissblinds). Deze modellen hangen vlak en hebben ingenomen tunnels aan de voor- of achterzijde, waardoor de aluminium baleinen lopen. De modellen met baleinen hebben een strakkere uitstraling.

De prachtig vlakhangende Traditional Shade vouwgordijnen van Sunway worden gemaakt van stoffen met ingeweven tunnels.

Natuurlijk kunnen de vouwgordijnen ook gevoerd worden met een lichtdoorlatende of een verduisterende voeringstof.

 

Exclusieve Sunway modellen en uitvoeringen
Er zijn een aantal exclusieve modellen die je alleen in de Sunway collectie vindt:
Zo is er het Silversphere model, dat is voorzien van platte aluminium baleinen aan de voorzijde. Dit geeft het vouwgordijn een strakke design uitstraling. Zie de foto hieronder:

 

 

En dan is er het Top-Down model. Dit model biedt de mogelijkheid het vouwgordijn van boven naar beneden en van beneden naar boven te bedienen. Zo creëer je optimale privacy, mét een optimale lichtinval. Zoals je op de foto hieronder kunt zien is dit model ook zeer geschikt voor de badkamer.

 

 

In deze collectie is ook een speciaal erkermodel opgenomen. Het bovenste segment van het vouwgordijn is langer dan de overige segmenten. In opgetrokken toestand verdwijnen de overige segmenten achter het bovenste segment. Het stofpakket is zeer dun. Hierdoor wordt voorkomen dat de vouwgordijnen elkaar in de weg zitten bij het bedienen.

De details
Sunway vouwgordijnen onderscheiden zich op zowel functioneel als decoratief niveau. Uniek is de verstelbare onderlat. Hiermee kan een eventuele stofkrimp gecorrigeerd worden. Het vouwgordijn hangt dus ook na reiniging nog even mooi.

Een stijlvol koordgewicht, een metalen ketting en het gebruik van aluminium baleinen maken het vouwgordijn tot in detail af. Zo krijgt het vouwgordijn een nog luxere uitstraling.

Vergelijkbare artikelen